Wat is Ai?

Wanneer is jouw organisatie op haar best? Op welke momenten is ze excellent in wat ze doet? In tegenstelling tot het klassieke deficit-denken, gaat Waarderend Onderzoek op zoek naar wat een organisatie succesvol maakt. De vraag luidt: "Waar wil je méér van?", eerder dan "Welk probleem moeten wij oplossen?". Dat levert verhalen op over passie, effectiviteit en kwaliteit. Door verder te bouwen op wat wérkt, krijg je oplossingen die zich al bewezen hebben en die door de hele organisatie gedragen worden.

Gestructureerde aanpak
Appreciative Inquiry kent een gestructureerde aanpak. Wij beginnen met de Topic choice. Dan volgt de 4D-cyclus: Discovery, Dream, Design en Destiny. Deze gestructureerde aanpak steunt op een aantal principes Alle stakeholders betrekken wij vanaf de start bij het programma. En dat is precies wat de kracht is van deze veranderstrategie.
Een impressie van de workshop
Afhankelijk van onder meer de grootte van de groep, de wenselijke aanpak en de benodigde tijd, worden alle fasen in de 4D-cyclus doorlopen. Voor een van onze opdrachtgevers hebben we de workshop met de verschillende fasen op film vastgelegd. Hieronder kun je de film opstarten.


 
Appreciative Inquiry staat voor "waarderend onderzoek". Deze aanpak wint in hoog tempo terrein als sleutel voor succesvol verandermanagement.