Appreciative Inquiry werkt!

Appreciative Inquiry (Ai), ofwel Waarderend Onderzoek, is een fundamenteel andere manier van denken over ontwikkeling en verandering van mens en organisatie.

Als Aiwerkt zien wij Waarderend Onderzoek als een benadering die werkt, omdat zij vertrekt vanuit de positieve (werk)ervaringen van mensen. De energie aanboren bij de mens in de organisatie, door het stellen van de juiste vraag, heeft ons in onze praktijk aangenaam verrast. Een goede vraag verandert het denken in termen van problemen naar denken in termen van mogelijkheden.

Draagvlak door persoonlijke betrokkenheid
Waarderend Onderzoek betrekt iedereen in je organisatie bij de vraag wat er veranderen moet en hoe. Ieders inbreng is belangrijk om mee te nemen naar de toekomst. Een aanpak als deze zorgt voor een breed draagvlak. Daardoor kun je de gewenste verandering sneller implementeren met resultaat op de lange termijn.

Aiwerkt zoekt nieuwe mogelijkheden met nieuw perspectief. Dat levert ruimte op voor wezenlijke en diepgaande verandering.
Lees verder over Ai

Wat bieden wij jouw organisatie?
Via ons Incompany aanbod activeren wij Appriciative Inquiry in jouw organisatie (zowel in Belgie als Nederland) om de gewenste veranderingen in gang te zetten op een duurzaam fundament. Wil je eerst kennis opdoen over de methodologie van Waarderend Onderzoek? Kijk dan bij ons Open aanbod.

5 Goede redenen om Aiwerkt in te schakelen

 

  • Focus op mogelijkheden
  • Iedereen betrokken
  • Breed draagvlak
  • Snelle implementatie
  • Duurzaam resultaat
Toelichting 5 goede redenen

 

Nieuws

Open opleiding
Eendaagse 2012: 2 mrt en 25 okt Leuven (BLG), 8 juni Den Bosch (NL)
Eendaagse 2013: 21 mrt Leuven (BLG), 6 juni Weert (NL)
Zie meer informatie onze brochure 
Driedaagse 2012: 4 en 5 oktober, de terugkomdag 7 december.
Zie voor meer informatie onze brochure

Film over Ai
Bij een van onze klanten hebben we met alle medewerkers de 4 D-cyclus doorlopen. Bekijk impressie workshops van 3 minuten.

Nieuw in onze blog
Met medewerking van Aiwerkt 2 opdrachten Universiteit Groningen, Master Changemanagement:
Consultant's Attitude in AI
What are the key success factors for AI
Overig onderzoek:
Appreciative Inquiry in de klas

En natuurlijk ook nieuws op basis van onze eigen ervaringen. Kijk op onze ervaringen / praktijkcases

 

 

"Zorgbedrijf Antwerpen werkte heel graag samen met Aiwerkt. Het zijn zeer betrokken dames, professioneel, en ze kennen hun vak. Ze slagen er ook in laagdrempelig te werken en zich aan te passen aan de doelgroep. Ze zijn energiek en enthousiast en hebben bij ons echt wel 180 man in beweging gekregen".