5 Redenen om Aiwerkt in te schakelen

Focus op mogelijkheden


Aiwerkt legt de focus op de excellente mogelijkheden van jouw organisatie. De vraag luidt: "waar wil je meer van?" Eerder dan "welk probleem moeten wij oplossen?" Dit roept positieve vooruitzichten op en trekt daardoor de aandacht. Het beeld over de toekomst verandert, mensen komen in beweging door verwachtingen over die toekomst.

Iedereen betrokken


Aiwerkt geeft iedereen in de organisatie de mogelijkheid om actief te participeren in het proces van de verandering. Dit begint met het delen van je ervaringen; de sterke en krachtige momenten die je graag terug ziet komen in de toekomst. Vervolgens teken je samen de verandering uit. Wat gaat er veranderen en hoe? Welke rol wil jij daarbij spelen? Hoe actief doe je mee?

Breed draagvlak


Aiwerkt gaat uit van een bottum-up aanpak. Ieders kennis en ambitie is van belang. Wat wil jij bijdragen aan de toekomstige ontwikkelingen van de organisatie? Door iedereen te betrekken en samen hierover in gesprek te gaan, worden werkrelaties intenser. Er ontstaat begrip en het toekomstbeeld wordt gedeeld.

Snelle implementatie


Aiwerkt gelooft in dialoog. De werkelijkheid wordt samen gecreƫerd. Het blijft echter niet bij praten. Wanneer je vlug over gaat tot actie wordt duidelijk wat werkt of niet. Snelle implementatie is het resultaat van gedeelde ervaringen en toekomstverwachtingen. De eerste successen geven extra energie voor de meer complexe veranderingen die wellicht wat langer tijd vragen.

Duurzaam resultaat


Aiwerkt hecht veel belang aan de borging van het traject. Vanaf het begin staat borging dan ook op de agenda. Een van de uitgangspunten hierbij is de kwaliteit van duurzame relaties binnen jouw organisatie. Hierdoor zal het resultaat van het traject een blijvend karakter hebben.
 
Appreciative Inquiry staat voor "waarderend onderzoek". Deze aanpak wint in hoog tempo terrein als sleutel voor succesvol verandermanagement.